perjantai 31. heinäkuuta 2015

ABPA-sairaan tärkeimmät numerot ja suhteet

1. Lapset - Hoitavat juoksevia asioita. Kaupassa, apteekissa yms käynnit pahoina päivinä on lasten hoidettava, kun happi loppuu ja nivelet huutaa kivusta.

2. Keuhkolääkäri - Lääkitystä korjataan ja paikataan ja lisätään. Soittoajan sain viimeksi jo seuraavalle päivälle.

3. Terveyskeskuksen päivystys - Jatkuvat flunssat ja äkilliset vakavat reagtiot vaativa täällä piipahtamista ja välillä oleilua useamman tunninkin.

4. Taksi - Julkiset kulkuvälineet on vaan niin poissuljettu ajatus. Hajuvedet, homeiset bussit tai homeelle haisevat kanssamatkustajat ovat vain myrkkyä sairastuneen keuhkoille.

5. Kaikki mahdolliset viralliset ja epäviralliset paika, joissa asiat voi hoitaa soittamalla tai sähköpostilla.

6. Ystävät kun kun apua tarvitsee kipeästi.

7. Vertaistukiryhmät - ilman niitä ei vain selviä.

8. Yhdistykset jotka ajavat homealtistuneen ja keuhkosairaa etuja.

9. Mielenterveyshoitaja - Pakko päätä välillä tyhjentää kun on vakavasti sairastunut.

10. Verkkokaupat - Ostoksilla käynti on haasteellista joten verkkokauppa auttaa tässä asiassa. Etenkin elokuvat ostetaan omaksi ja katsotaan omalla "sohvalla". Elokuvateatterit ovat ihan mahdoton ajatus.

Listaa voisi jatkaa vielä monella asialla. Mutta tässä ehkä tärkeimmät. Puhelin ja tietokone on siis pakolliset välineet homeesta sairastueelle jonka on pakko välttää lisäaltistumisia. Yhtään päivää ei selviä ilman näitä apuvälineitä.



Ei kommentteja:

Arvoisa kansan äänitorvi

Olen yrittänyt pitää sisäilmasta sairastuneiden asiaa esillä somessa sekä muissakin kanavissa esillä . Teidänkin somessa tai ihan livenä ko...