sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Kipakan Joulun odotus: 1. adventti

On ihmisiä jotka elävät kalenterivuoden mukaan.On ihmisiä joiden vuosi alkaa joulusta ja päättyy jouluun. Itse olin juuri tuollainen jälkimmäisen kaltainen jouluihminen. Mutta kun liikaa sattuu ja tapahtuu, niin ihminen muuttuu. Kun joudut ensin keksimään uusia "jouluperinteitä" avioeron jälkeen. Sitten sairastut elämää rajoittavaan tautiin(sisäilmasairauteen) sekä laitat kymmenien vuosien jouluesineet ja -käsityöt/askartelut kaatopaikalle. Joulu ei tuntunut enää joululta. Nyt sitä tunnetta koetan kaivella esille joulukalenterin muodossa.

Ensimmäinen adventti on meillä aina ollut päivä jolloin saa kaivaa joulukoristeet esille. Synkkä syksy ja lumeton alkutalvi ovat tänä vuonna aiheuttaneet poikkeuksen sääntöihin. 
Tämä tähti on jo pari viikkoa ikkunassa valaissut. Mutta sitä joulua ei enää samalla tavalla laiteta.


Ennen sairastumista ja omaisuuden kaatopaikalle laittoa oli lupa ostaa yksi uusi joulukoriste tms. Nyt on joutunut tästä luopuman sillä ei vieläkään ei ole ihan kaikkea mitä itse haluaisin jouluun kuuluvan. Lasten askartelut, ystäviltä saadut käsityöt sekä itse tehdyt ristipistot, liinat yms eivät enää kuulu jouluumme. Oli kova paikka luopua kaikista näistä. Näistä on muistoja valokuvia ja niitä vilahtelee joulukalenterin luukuissa.

Tänä vuonna on erilainen joulu koska suru-uutinen kosketti niin lähellä joulua. Tämä laittaa hiljentymään ehkä vielä enemmän itse joulun sanomaan. 


Eilen nautittiin jo ensimmäisen kerran kinkkua ja porkkanalaatikkoa. Tavallaan oman sakin pikkujoulut. Ja jos joku miettii että tuoksuuko meillä joulu .... Meillä tuoksui eilen kinkku, lanttu ja porkkanalaatikko ilman mitään ylimääräisiä kemiallisia tai mausteisia tuoksuja. Tuoksuihin saatan palata vielä monta kertaa joulua odotellessa.

Joulupukille on kyllä vielä kirjoittamatta mutta ehkä minä senkin saan vielä tehtyä. Täytyy ottaa ihan ensi viikon tehtäväksi.

Kun tässä lähiaikoina on ollut ties mitä surua että murhetta sekä tauteja niin ehkäisevänä lääkityksenä sekä hoitoksi määrään itselleni sekä perheelleni runsaasti jouluelokuvia ja -herkkuja. Nautitaan  sopivalla annostuksella ja hyvässä seurassa.

Malttakaa vielä muutama päivä odottaa jotta pääsee avaamaan joulukalentereiden luukkuja. Luukkuja on osaksi tehty aivosumussa ja kolotuksissa joten pahoittelen sinne jääneitä virheitä tai ajatuskatkoja.


sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Kipakan Joulunodotus


Tulossa ...

Jos voimat tässä antavat myöten niin joulukuussa on tällaista luvassa. Joka päivä paljastuu yksi asia, joka kuuluu meidän jouluun.

Homehelvetti sekä sairastuminen laittoivat meidän joulun vieton osaksi uusiksi. Joten joulunodotusta sekä joulun valmisteluja sisäilmasairaan ja allergikon silmin. 



Sisäilmasairas äänessä

Muutama video tuli tehtyä. Näissä olen siis täysin pois omalta mukavuusalueelta. Laitan linkit alle.








tiistai 1. marraskuuta 2016

Tykäää, jaa ja kerro kaverille

Kaikkeen sitä ryhtyy ... Tässä se nyt on eka video. Tiedon jakamisen tuska aiheena sekä punoittava naama. Altistuksen jälkeinen aivosumu vaikeuttaa ajatuksen kulkua sekä teskstin tuottoa, mutta idea tulee varmaan ymmärretyksi.


Arvoisa kansan äänitorvi

Olen yrittänyt pitää sisäilmasta sairastuneiden asiaa esillä somessa sekä muissakin kanavissa esillä . Teidänkin somessa tai ihan livenä ko...